El Carnaval de Terra Endins

Una de les festes més preuades, esperades, desitjades i volgudes de Torelló. El Carnaval de terra endins és el desig i l'empenta dels pescallunes i visitants a fer-ne una de sonada. Es gasten tones de polioretà, s'injecta il•lusió a cada carrossa, les colles fan dinars, sopars i dediquen hores, nits i caps de setmana al seu projecte. Els mesos abans de carnaval els grups carrossaires comparteixen espai, es deixen estris i materials, s'espien detalls! I, en definitiva, treballen a l'unísson per a un mateix objectiu: sortir un dissabte a la tarda l'any a fer la rua. I aquest mateix dia la població es multiplica exponensialment, es vesteix de disbauxa, neix un nou riu al poble. Un riu de gent que fa viu el carnaval.

De fet, però, el dissabte la festa ja fa dies que dura! Comença el dijous amb el Carnaval de la Gent Gran i el Pullasso, el divendres és el món al revés: els homes són les senyoretes i també hi ha noies que vesteixen d'homenots. Però aquí no acaba pas tot! El diumenge encara hi ha temps pel carnaval infantil i l'enterrament de la sardina. És un no parar!

Visitant: no et quedis només amb aquestes paraules. Si vens entendràs que el que es viu aquests dies a Torelló en realitat no es pot explicar. Perquè és tota una EXPERIÈNCIA.

PROGRAMACIÓ GENERAL:

DISSABTE, 8 DE FEBRER

PRESENTACIÓ I ASSALT AL PLE. ACONSEGUIRAN PROCLAMAR LA REPÚBLICA DE LA BARRILA UN ALTRE COP?
20.30 hores al Teatre Cirvianum (aforament limitat)
En finalitzar es servirà un refrigeri entre els assistents per cortesia d' ESCLAT - BONPREU
Organitza: PIOC

DIJOUS, 27 DE FEBRER

CARNAVAL DE LA GENT GRAN
A les 5 de la tarda, BALL DE CARNAVAL DE TERRA ENDINS, al Casal de la Gent Gran.
Organitza: Casal de la Gent Gran.

XVII PULLASSU
2/4 de 9 del vespre concentració de margalefassians a la Plaça Germà Donat
• Pregó del Rei Carnestoltes XXXVI
• Cercavila Lúdico-festiva-sexual fins a la Plaça Vella
• Ritual de la Rauxa - entrepà de polla - apozema màgica i gresca amb PD Mató
Organitza: Els Deixebles de Sant Feliu.

SENYORETES I HOMENOTS...
20.00 h A través de la passarel•la, viatge fins a Londres per avortar (Plaça Nova) 22.00 h Sortida de la primera EMBARASSADES PARADE.
Amb la carrossa de “Regreso al Pasado” al capdavant. Enfilarà el Carrer SEX MIQUEL i pujarà fins al CARRER CÒNSOL(ador) i la Pl. Joanot Martorell per acabar tornant al franquisme i a la NUEVA PLAZA DEL GENERALÍSIMO.
00.00 h Joia, diversió, gresca i xerinola a la Pl. Nova amb la música dels PD’S lesnostresmareshauriend'haveravortat
Els Deixebles de Sant Feliu.

DISSABTE, 1 DE MARÇ

RUA DE CARNESTOLTES
18 hores Inici de la Rua
Recorregut: Plaça de la Sardana – Carrer Canigó – Avinguda de la Generalitat – Plaça Sant Fortià – Pont de Can Pujades - Plaça Pujol – Carrer Enric Prat de la Riba – Plaça Germà Donat – Carrer Anselm Clavé – Carrer Puigdassalit – Carrer Manlleu - Carrer Cònsol – Plaça Joanot Martorell (Fi de Rua i festa per acomiadar les carrosses que retornen a la nau)
A partir de les 23 hores.

BALL DE CARNAVAL I PREMIS
A la zona esportiva de Torelló des de les 23 hores i fins a les 6 de la matinada 2 grans ambients amb la millor música carnavalera.
En el transcurs de la festa farem públics els guanyadors de la Rua

 

 

DIUMENGE, 2 DE MARÇ

CARNAVAL INFANTIL
A les 17 h a la Carpa de la zona Esportiva de Torelló.
La Companyia INTRINGULIS presenta l'espectacle: "Si tu vas al Carnaval" creat especialment per al Carnaval Infantil de Torelló.
I Dansaires del Ges, presentarà "El Ball de les Esquerranes"
Espectacles patrocinats per Federòptics Francolí.

DILLUNS, 3 I DIMARTS, 4 DE MARÇ

Descans, però si neva hi haurà guerra de boles de neu.

DIMECRES, 5 DE MARÇ

ENTERRAMENT DE LA SARDINA
19 hores al HALL del Teatre Cirvianum tindrà lloc la Vetlla del difunt rei
20 hores Rua i seguici del carruatge mortuori acompanyats de les corals, l'OR- QUESTRA SENSAFÒNICA i la confraria de ploraneres, vídues i “querides”
21 hores a la Plaça Vella, incineració de les restes i SARDINADA POPULAR.

 

Este sitio web utiliza  cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios según sus preferencias mediante el análisis de sus hábitos de navegación. Si continua navegando, consideramos que acepta su uso. Puede saber más sobre nuestra política de cookies aquí